Ai asigurări la Euroins?

Află tot ce trebuie să știi!

Status actual 

06.09.2023

Polițele de asigurare emise de compania Euroins, care urmau să expire de drept pe 8 septembrie, vor fi valabile încă trei luni, până la data de 7 decembrie.


Prin urmare, toate asigurările încheiate la Euroins sunt valabile pâna la termenul de valabilitate înscris in poliță, dar nu mai târziu de data de 7 decembrie 2023 conform prevederilor legale in vigoare


Termenul de valabilitate a polițelor Euroins a fost prelungit în condițiile în care foarte puțini clienți Euroins și-au denunțat polițele până în prezent, ceea ce ar fi putut crea un blocaj la începutul lunii septembrie și o scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA. Prin această prelungire a valabilității, șoferilor li se oferă posibilitatea să-și denunțe polița Euroins și să încheie o nouă asigurare RCA în timp util.


Această modificare legislativă vine în urma propunerii ASF de la începutul lunii august, care a înaintat Guvernului României o propunere de prelungire cu 90 de zile a valabilității polițelor de asigurare emise de Euroins România.

Altfel, ar fi existat riscul ca unii clienți Euroins să nu-și poată încheia imediat o poliță nouă de asigurare, dat fiind numărul mare de cereri. Prin urmare, s-a luat aceast măsura pentru a proteja consumatorii și pentru a menține o stabilitate în piața asigurărilor după plecarea companiei Euroins de pe piață.


Tribunalul Bucureşti a pronunțat decizia de deschidere a procedurii de faliment pentru Euroins Romania Asigurare - Reasigurare SA în data de 9 Iunie 2023.


Îți răspundem la cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit:

1.

Mai este valabilă polița mea RCA la Euroins? Dar polițele facultative?

2.

Se schimbă ceva în polița mea RCA sau în alte polițe pe care le am la Euroins?

3.

Ce variante am în acest moment?

Cum mă poate ajuta Otto Broker?

4.

Vezi cati bani pot recupera din RCA-ul vechi Calculeaza

1. Mai este valabilă polița RCA la Euroins? Dar polițele facultative?

Asigurările încheiate la Euroins sunt valabile până la termenul de valabilitate înscris în poliță, dar nu mai târziu de data de 7 decembrie 2023 conform prevederilor legale în vigoare. Excepție fac asigurările de garantii, care vor rămâne active până pe 5 februarie 2024.


Prin urmare, poți circula pe drumurile publice, iar în cazul unor controale în trafic din partea organelor abilitate, nu vei fi sancționat, polița ta RCA fiind valabilă așa cum am menționat mai sus.


2. Care sunt condițiile de valabilitate a poliței RCA sau a altor polite Euroins?

Toate polițele emise de către Societatea de Asigurare Euroins sunt preluate de către FGA ( FONDUL DE GARANTARE AL ASIGURATORILOR) în limita a 500.000 RON (acest plafon este valabil pentru orice poliță de asigurare, inclusiv polița RCA). Iar acest lucru este esențial și e bine să îl analizezi cu atenție. 

Exemplu despăgubire

RCA

Polița RCA emisă la un asigurător care are autorizație are, conform legii, limite de răspundere de:

  • limită de despăgubire pentru vătămari corporale și deces - 6.070.000 EUR
  • limită de despăgubire pentru daune materiale - 1.220.000 EUR

În acest moment, polița ta RCA de la Euroins are o limită de 500.000 RON. Pentru un accident în care produci daune unor mașini scumpe sau în care sunt victime, această limită poate să nu fie suficientă și este posibil să trebuiască să plătești din buzunarul propriu.

CASCO

Dacă acum ai mașina asigurată CASCO la 12.000 EUR pe polița Euroins, polița rămâne valabilă, iar tu ești protejat în limita a 500.000 RON. În acest caz, beneficiezi de întreaga protecție pe care o aveai pe polița ta, pentru că cei 12.000 de EURO înseamnă mai puțin decât limita maximă garantată de FGA.

3. Ce opțiuni ai în acest moment și ce variantă îți recomandăm

VARIANTA 1:


Să păstrezi polița actuală înțelegând că rămâi cu acoperirea limitată de 500.000 Ron și să îți emiți o nouă asigurare în continuarea celei care expiră de drept, cu 60 de zile înainte de termenul de valabilitate.

VARIANTA 2

și recomandarea noastră pentru tine:


Să denunți cât mai rapid asigurarea, să primești banii înapoi pe perioada rămasă neasigurată dacă nu ai înregistrat daune pe ea și să închei polița RCA la un alt asigurător.

Iată de ce îți recomandăm această variantă:

- Vei beneficia de un preț plafonat și vei plăti mai puțin. Prețurile RCA sunt plafonate până în luna octombrie.


- În cazul unui accident provocat de tine, păgubitul își va putea repara mașina la orice service autorizat fără să îți creeze neplăceri din cauză că ar putea fi refuzat așa cum se întâmplă în acest moment în cazul polițelor Euroins.


- Vei salva timp și vei recupera o sumă mai mare de bani pe asigurarea ta Euroins și mai repede decât marea majoritate pentru perioada rămasă neconsumată din poliță.


- Vei avea o poliță fără limită de despăgubire la 500.000 RON care îți va oferi o acoperire completă.

IMPORTANT! 

Dacă decizi să denunți polița de asigurare nu uita să-ți închei alta, ca să nu rămâi descoperit. 

Apasă butonul Calculează RCA și vezi oferta disponibilă pentru mașina ta.

4. Cum te poate ajuta Otto Broker?

1.

Îți oferim gratuit consilierea noastră și îți spunem ce soluții ai pentru a îți recupera banii pe asigurarea Euroins. Află cum.

2.

Achiziționezi Serviciul Asistență Denunțare Poliță Euroins prin Otto Broker și ne ocupăm noi de întreaga procedură, astfel încât tu scapi de grija asta și economisești timp. Am menținut un preț accesibil pentru acest serviciu, doar 49 de lei, astfel încât să beneficiezi de toate avantajele fără să-ți afecteze bugetul. 

Serviciul include:

  • Îți calculăm o nouă ofertă RCA
  • Îți estimăm prima pe care o vei recupera în baza poliței Euroins
  • Colectăm documentele necesare pentru dosarul pe care îl depunem la FGA: cerere denunțare, anexa 9, copie CI, copie asigurare, copie dovadă plata
  • Trimitem documentele la Euroins
  • Trimitem Cererea de Restituire către FGA
  • Monitorizăm stadiul dosarului și primirea numărului de înregistrare
  • Îți comunicăm numărul de înregistrare de la FGA

Dacă nu vrei incă sa denunți asigurarea este in regulă. Trebuie sa stii ca poți să te răzgândești aproape oricând până la expirarea ei, deoarece poți să depui cererea de recuperare a primei neconsumate la Euroins până la 90 de zile după data la care se pronunță hotărârea definitivă de intrare în faliment. 

Sau scrie-ne pe adresa [email protected]

*Vom reveni cu actualizări pe măsură ce primim informații oficiale. 

Otto Broker © 2023. Toate drepturile rezervate.